Solucan Gübresi Nedir?

Solucan Gübresi Yapımı

Solucan Gübresi Faydası

Solucan Gübresi Üretimi

Solucan Gübresi Fiyatları


Solucan gübresi (vermicompost) toprağın mühendisleri olarak adlandırılan solucanların organik tarıma olan üretim katkılarını ortaya koyar. Solucan gübresinden organik tarım ürünlerinin üretimi aslında uzun süreden beri gerçekleştirilen ancak ekonomik getiri olarak öne çıkmayan bir durumdu. İşte bu nedenle solucan gübresinin hem organik tarım (doğal tarım ürünleri yetiştiriciliği) hem de üretimin sürekliliği açısından önemini ortaya koymamız gerekiyor. Bu nitelikleri bağlamında solucan gübresi hakkında ayrıntılı bilgiye yer vermemiz mümkün kılınacaktır.


Solucan Gübresinin İçeriğinde Neler Var?


Önce konuya solucan gübresinin müdahale olmadan içeriğinde neler var onlara yer verelim:

  • Toprağın beslenmesi ve tarımsal ürün verebilmesi açısından ihtiyaç duyduğu, magnezyum, kalsiyum ve potasyum doğal olarak solucan gübresinde bulunmaktadır.
  • Solucan dışkısıyla ortaya çıkan sölom sıvısı ürünün tamamen doğal (organik) olarak yetişmesini sağlar ve de toprağın pH değerini korur.
  • İçeriğinde yer alan mikroorganizmalar, enzimler organik tarım ürünü elde etmek adına önemlidir.

Kırmızı Kaliforniya Solucan Gübresi Hakkında

Solucan gübresinin atası konumundaki Kırmızı Kaliforniya solucan gübresi, organik tarım ürünleri yetiştiriciliğinde ilk önce ABD'nin Kaliforniya eyaletinde 70 yıl önceye dayanan bir tarımsal çalışma olduğundan dolayı günümüze kadar gelmiştir. Kırmızı Kaliforniya solucan gübresi denmesinin nedeni budur. 

Kırmızı Kaliforniya solucan gübresi ekolojik koşullarda en yüksek potansiyelde organik tarım ürünü yetiştiriciliği sağlar. Bunun nedeni sadece Kaliforniya'da değil dünyanın hemen hemen her coğrafyasında uygun ortam bulmasından kaynaklanmaktadır. Terminoloji olarak eisenia fetida olan Kırmızı Kaliforniya solucan gübresi her üç ayda bir sayısını (popülasyon) iki katına çıkarır. Bu hızlı üreme de beraberinde kısa sürede milyonlarca organik gübre potansiyeli anlamına gelir. 

Yapılan çalışmalara bağlı olarak 1 yılda mevcut solucan gübresinin tam 16 katına kadar çıktığı tespit edilmiştir. Başlangıçta 100.000 adet solucan gübresine sahip olan bir girişimcinin yeterli iklim koşulları ve beslenme koşulları sağlayarak 1 yılda 1.600.000 adet solucan gübresi elde ettiği basında uzun süre konuşulmuştur. 


Kırmızı Kaliforniya Solucan Gübresi İklim Şartları

  • İdeal olarak 20 - 25 derece sıcaklık ortalaması olmalıdır.
  • %80 ortalama maksimum nem oranı olmalıdır.
  • %5 veya %9 oranında pH ortalama değerine sahip olmalıdır.

Bu şartlar dikkate alınacak olunursa her açıdan solucan gübresi üretiminin çok kısa süre içerisinde tamamen gerçekleştirilmesi son derece olanaklı kılınacaktır.


Kırmızı Kaliforniya Solucan Gübresi Kazançlı Mı?

Kırmızı Kaliforniya Solucan Gübresi Kazançlı Mı?

    Solucan gübresi tercih edilirken öncelikle Kaliforniya gübresinin alınması gereklidir. Başlangıç olarak    100.000 adet ile başlanması halinde 1 yıl içerisinde bu popülasyonun tam 16  katına çıkacağını kesinlikle    söylememiz mümkün. Bu da demek oluyor ki 1.600.000 adete ulaşmanız mümkün. 

    Paketini piyasa koşullarında 2 TL tutarından satan bir kişinin aylık ortalama olarak 10.000 Türk Lirası'na   varan yüksek kazanç oranına sahip olması gerçekten de son derece  olanaklıdır. İşte bütün bu kriterler  çerçevesinde değerlendirildiği zaman gerçekten de solucan gübresinin son derece kazanç sunacağını dikkate almamız mümkün olacaktır. 


    Solucan Maması Olabilecek Organik Besinler

    Solucanların besin ihtiyacını karşılayan her şeye solucan maması adı verilir. Bu solucan maması sonrası    sindirim sisteminden geçerek boşaltım sistemi yoluyla toprağa karışan sıvı haldeki salgıya dışkı (gübre)  adı verilmektedir. 

Organik solucan maması olabilecek besin değerleri olarak çimler, mutfak atıkları, büyükbaş ve küçükbaş hayvan yemleri, öğütülmüş tahıl ürünleri organik besinler olarak  karşımıza çıkmaktadır. 

    Fakat yağlı besinler, narenciye ürünler, sarımsak, soğan, et, tavuk eti, balık gibi organik besin değerleri kesinlikle solucan maması olarak tercih edilmez. Bu özellikleri açısından yer verildiği zaman solucan gübresi hakkında merak edilenlerin gerçekten de detaylıca ele alınarak her yönüyle solucan gübresi üretimine sizlerin anında karar vermesi olanaklı kılınacaktır. Bu da her halükarda dikkat çeken nitelikler ışığında yer verilmesi gereken konudur.



Solucan Gübresi Satın Al

Solucan Gübresi Nasıl Kullanılır?

Solucan Gübresi Kullananlar

Sıvı Solucan Gübresi Kullanım Şekli

Katı Solucan Gübresi Kullanım Şekli

Hangi Solucan Gübresi

Solucan Gübresinin Bilinmesi Gereken Faydaları

Solucan Gübresinin Kimyasal Gübreden Farkı

Katı Solucan Gübresinin Faydaları

Sıvı Solucan Gübresinin Faydaları

Sıvı Solucan Gübresinin Avantajları Ve Bilinmesi Gerekenler

Kırmızı Kaliforniya Solucanı Satın Al

Kırmızı Kaliforniya Solucanı Biyolojisi ve Karakteristiği

Kırmızı Kaliforniya Solucanı Nedir Ve Nasıl Üretilir ?

Ticari Solucan Gübresi Üretiminin Püf Noktaları

Kırmızı Kaliforniya Solucanlarını Tanıma Rehberi ( Eisenia foetida )

Kırmızı Kaliforniya Solucanı Nasıl Beslenir?

Kırmızı Kaliforniya Solucanları Nasıl ve Ne İle Beslenir?