Rivasol ® Doğal Solucan Gübresi Tohum Çimlendirme Sıralarında Solucan Gübresi Kullanımı:

Tohumlar çimlenen bir bitkinin hayatının ilk birkaç gününde ihtiyaç duyabileceği tüm gerekli besinleri içermektedir ama bu sürenin sonunda bitki, hayatını devam ettirmek için ortamdaki besinlere bağımlı hale gelir.

Açtığınız tohum sırasına biraz solucan gübresi serpin, ardından tohumlarını bırakın, her zamanki gibi tohumları örtün. Yaklaşık ayda bir kez toprağa üstten solucan gübresi ekleyin.


Rivasol ® Doğal Solucan Gübresi Küçük Bitkiler ve Saksılar:

3 hacim toprakla 1 hacim solucan gübresini karıştırın. Her bitki için iki haftada bir toprak üstünden ¼ bardak solucan gübresi verin.


Alternatif uygulama:

Toprak yüzeyine 1 ila 2.5 cm solucan gübresi ekleyin. Normal şekilde sulayın, her 3 ila 4 ayda bir gübrelemeyi aynı şekilde tekrarlayın.

Küçük Bitkiler ve Saksılarda Rivasol® Organik Solucan Gübresi Nasıl uygulanır

Rivasol ® Doğal Solucan Gübresi Kök Bitkileri (patates, havuç, soğan ve pancar):

Tohum/filiz ekmek için açtığınız sıraların altına ve iki yanına 2.5 cm – 5 cm kalınlığında solucan gübresi uygulayın. Tohumları veya filizleri yerleştirip toprakla örtün. 4 ila 6 haftada bir 0.5 cm kalınlığında solucan gübresiyle yanlardan besleme yapın.


Rivasol ® Doğal Solucan Gübresi Alternatif uygulama:

Toprağı hazırlarken, her 10 m² alan için 2 kg solucan gübresi kullanın. Bitkiler yaklaşık 9-10 cm boya geldiğinde yanlardan beslemeye devam edin, optimum büyüme gerekirse sezon ortasında yine yanlardan besleme yapın.


Rivasol ® Doğal Solucan Gübresi Domates, biber, patlıcan, fasulye, salatalık ve kavun:

4 hacim toprakla 1 hacim solucan gübresini karıştırın. Açılan deliklere solucan gübresiyle hafifçe dolgu yapın, bitkiyi yerleştirip toprağı kapatın. Tomurcuklanmadan sonra her bitkiye ¼ bardak olacak şekilde yanlardan besleme yapın. Normal şekilde sulayın, her 2 ayda bir gübrelemeyi aynı şekilde tekrarlayın.


Rivasol ® Doğal Solucan Gübresi Alternatif uygulama:

Organik torf/humus %30 oranında solucan gübresi kullanarak saksı karışımınızı hazırlayın. Set başına 1 kilo kadar bu saksı karışımından kullanın sonra 100 gram kadar solucan gübresini meyve ilk belirdiğinde ve meyveler olgunlaşmaya başladığında toprak üstünden uygulayın.


Rivasol ® Doğal Solucan Gübresi Güller, Bodur Çalılar ve Ağaçlar:

Her bitkinin etrafına 4 bardak solucan gübresi ekleyip karıştırın, malçla kaplayın.


Rivasol ® Doğal Solucan Gübresi Alternatif uygulama:

Yeni dikilen ya da nakledilen bitkiler: 2 hacim kompost veya organik torfla 1 hacim solucan gübresini karıştırın. Karışımı yeni kazılmış deliklerin çevresine dökün, kökleri delik içindeki karışımın üzerine yayın.

Üzerini örtün, hava cepleri kalmaması için bolca sulayın.

Olgun Güller ve Bodur Çalılar: 4 bardak solucan gübresini yüzeyden bitkinin etrafındaki toprakla karıştırıp malçla örtün.


Rivasol ® Doğal Solucan Gübresi Yeşillikler:

Tohumlar filizlendiğinde veya bitkiler nakledilirken her bitkiye yukarıdaki karışımdan ¼ bardak vererek besleme yapın, sezon ortasında aynı işlemi bir kez daha tekrarlayın.


Rivasol ® Doğal Solucan Gübresi Alternatif uygulama:

Çok fazla gelişip saçaklanan bitkilerde aromatik yağ oranı düşer, bu yüzden solucan gübresinin tam kuvvette kullanılması mümkün olmaz. Maksimum üretim için organik turba ve humus ile karışık %5 ila %10 solucan gübresi kullanın. Şifalı otlar bu karışıma muazzam bir cevap verir.


Rivasol ® Doğal Solucan Gübresi Olgun Meyve ve Kabuklu Yemiş Ağaçları:

Ağacın çapındaki her 2.5 cm için 2 bardak solucan gübresi gereklidir. Ağaç gövdesinden damlama hattına kadar olan bölüme toprak üstünden uygulama yapın, malç veya kompostla örtüp sulayın.


Rivasol ® Doğal Solucan Gübresi Alternatif uygulama:

Çıplak köklü fidanları veya kapta bulunan fidanları toprağa naklederken maksimum büyüme ve meyve üretimi için 50/50 kompost ve solucan gübresi karışımı kullanmak en iyisidir. Birçok meyve ve narenciye ağacı normal süresinden iki kat daha hızlı meyve verme aşamasına geçecek, bir yılda iki yıllık büyüme sergileyecektir. Kabuklu yemiş ağaçlarının meyve üretimine geçmesi daha uzun zaman alır, bunlarda diğer meyve ağaçlarındaki gibi çarpıcı sonuçlar beklenmemelidir.


Süs ağaçları solucan gübresiyle normalden iki ila beş kat daha hızlı büyür. İlkbaharda dikimden sonra ağaçlara sonbaharda 2.5 ila 3 kg solucan gübresi uygulanması gerekir. Çapı 2.5 cm’e kadar olan fidanlara bu oranlara göre gübre verilmelidir. Ağaç gövdesinden damlama hattına kadar olan bölüme toprak üstünden uygulama yapın.


Olgun ağaçlara yılda iki – üç kez 2.5 kg toprak üstünden uygulamayla gübre verin. Baharda çiçeklenme döneminde solucan gübresi uygulanması özellikle önemlidir.


NOT: Rivasol ® Doğal Solucan Gübresi Dikimden sonra ilk yıl içinde uygulanan solucan gübresi miktarını iki veya üç katına çıkararak fidanın gövde yüksekliğini düşürebilirsiniz.


Solucan Gübresi Satın Al

Solucan Gübresi Nasıl Kullanılır?

Solucan Gübresi Kullananlar

Sıvı Solucan Gübresi Kullanım Şekli

Katı Solucan Gübresi Kullanım Şekli

Hangi Solucan Gübresi

Solucan Gübresinin Bilinmesi Gereken Faydaları

Solucan Gübresinin Kimyasal Gübreden Farkı

Katı Solucan Gübresinin Faydaları

Sıvı Solucan Gübresinin Faydaları

Sıvı Solucan Gübresinin Avantajları