Edirne'de çeltik ekim müracaatları başladı.

 Edirne Valiliği Çeltik Komisyon Başkanlığı, ekim müracaatlarının başladığını duyurdu.Valilikten yapılan açıklamada;


Edirne'de çeltik ekim müracaatları başladı


İlimiz Merkez köy ve mahallelerinde 2020 yılı çeltik ekimlerine ait müracaatlar kabul edilmeye başlanmış olup, 25 Haziran 2020 tarihinde son bulacaktır. Bu tarihten sonra müracaatlar Bakanlık talimatı gereği kesinlikle kabul edilmeyecek ve cezalıda olsa ruhsat verilmeyecektir. İl Çeltik Komisyonunun 10.04.2020 tarih ve 02 nolu kararı kapsamında, 2020 yılı için dekar başına; 1,50 TL sıhhı tedbir ücreti ve 0,50 TL ruhsatiye ücreti alınması karara bağlanmıştır.

Bu itibarla 3039 sayılı Çeltik Ekim Kanununa göre çeltik ekimi yapmak isteyen üreticilerimizin ruhsatları, çeltik tarımı yapacağı arazinin tapu senedi, kira sözleşmesi (Köy muhtarlığınca onaylı) ve/veya Komisyon tarafından hazırlanan keşif raporuna (kişi beyanı esas alınarak) dayanarak ruhsat düzenlenecek olup, ilgili belgelerle beraber ekim yapacağı çeltik alanı için gerekli tutarı, T.C. Halk Bankasında açılmış olan  İl Çeltik Komisyonu Başkanlığına  ait vadesiz  hesaplarına yatırıp, dekontu ile birlikte İl Müdürlüğümüze (Çeltik Komisyonu Başkanlığı) başvuracaktır. 


Çeltik üreticilerinin mağdur olmamaları için belirtilen tarihe kadar ve belirtilen belgelerle müracaatlarını yapmaları ve mağdur olmamaları için Kanunda belirtilen mesafe aralıklarına uymaları çiftçilerimizin lehine olacaktır. 

kaynak : Bakınız 

Edirne bölgesi çiftçilerimiz çeltikte sıvı solucan gübresini tercih etmektedir. artan kimyasal gübre fiyatlarına karşın sıvı solucan gübresi hem düşük maliyeti ve yüksek verim, erkencilik, randımanı 60 üzerinde tutmasından dolayı tercih edilmektedir. çeltikte rivasol sivi solucan gübresnin dekara maliyetı 7 ₺  ila 10 ₺ arasındadır.

Çektilte solucan gübresi nasıl kullanılır yazımızı inceleyebilirsiniz. 

çeltikte solucan gübresi kullananların aldıkları sonuçları incelemek için Solucan gübresi kullananlar sayfasını ziyaret edebilirsiniz.




Solucan Gübresi Satın Al

Tarım Arazilerinde Solucan Gübresi Nasıl Kullanılır?

Solucan Gübresi Kullananlar

Sıvı Solucan Gübresi Kullanım Şekli

Katı Solucan Gübresi Kullanım Şekli

Hangi Solucan Gübresi

Solucan Gübresinin Bilinmesi Gereken Faydaları

Solucan Gübresinin Kimyasal Gübreden Farkı