
Katı Solucan Gübresi Kullanımı, Kırmızı Kaliforniya solucan gübresi yani katı haldeki Solucan Gübresi, Sıvı Solucan Gübresine göre değişik şekilde kullanılır. Sıvı solucan gübresinde püskürtme ve damlatma yöntemi kullanılarak tohumlanma ve ardından olgunlaşma döneminde Katı Solucan Gübresi kullanımı söz konusu olacaktır.
Bu özellikleri neticesinde yer verilecek olunursa katı solucan gübresinin karşımıza çıkan nitelik olarak yer almaya devam ettiğini dikkate almamız gerekmektedir. Bu özellikleri ışığında yer verildiği zaman her halükarda katı solucan gübresinin önem teşkil ettiği ortada duran nitelik olarak yer alacaktır.
Katı Solucan Gübresinin İçeriği
Katı solucan gübresinin içerisinde bol miktarda kalsiyum, potasyum ve enzim yer alır.
Bunun yanı sıra mikroorganizma bakımından son derece gelişmiş olması dolayısıyla değerlendirildiği zaman gerçekten de önde gelen nitelik olarak katı solucan gübresi şeklinde ortaya çıkar.
Bu özelliklerinin yanı sıra yer verildiği zaman yine bir diğer nokta olarak katı solucan gübresi Azot, Aminoasit ve Fülvik Asitler yönünden de son derece zengindir.
Bu özelliği sayesinde hem toprağın organik yapısını korur hem de organik tarım ürünlerinin yetişmesini %100 mümkün kılar.
Katı Solucan Gübresinin Kullanım Şekli
Katı Solucan Gübresi için fide, yetişme ve de tohum sonrası dönem olarak üç farklı dönemde kullanım aşaması görülür.
Fide döneminde toprağa bir avuç kadar serpmek yeterlidir.
Bunun yanı sıra doğrudan toprağın tabanına serpme yöntemiyle organik yapının bozulmaksızın ve yabani ot bitmeden gerçekten de etki etmesi amaçlanır.
Yetişme dönemiyle birlikte 1 dekarlık araziler için 50 veya 60 kg tüketilmesi ideal olarak kabul edilmektedir.
Bu tohum sonrası kullanım için de önerilen ideal boyutu bir arada tutar.
Ortada duran tüm bu özelliklerinden hareket edilecek olunursa katı solucan gübresinin kullanım şekliyle her halükarda rahatlıkla kullanım imkanına yer verdiğini dile getirmemiz gerekir.
Katı Solucan Gübresinin Kullanım Miktarları
Katı Solucan Gübresi her bir bitki için ayrı ayrı kullanım miktarına sahiptir.
- Tarla bitkilerinde : Domates, biber, salatalık, soğan, sarımsak, maydanoz gibi tarla bitkileri için fide, tohum ve hazırlık döneminde 1000 m² alana 150 kg olarak uygulanması ideal kabul edilir.
- Baklagillerde : Kuru fasulye, kırmızı mercimek, barbunya, bezelye, yulaf, çavdar, nohut, yeşil mercimek, bamya gibi baklagiller için yine 1000 m² alan için 120 kg ideal katı solucan gübresi tercih edilmesi gerekiyor.
- Turunçgillerde : Tropikal iklim bölgelerinin meyveleri mandalina, portakal, greyfurt, armut, muz gibi meyveler için fide dönemi için fide çukuruna 4 kg; ağaçlama döneminde 3-4 kg; yetişme döneminde 5 kg olarak hesaplanmıştır.
- Süs bitkilerinde : Çim için 2 - 3 kg arasında 10 m² için ideal olarak karşımıza çıkmaktadır. Saksıda yetişen süs bitkileri için ekim ve dikim öncesi toprağı karıştırmak suretiyle edinilir. Bunun yanı sıra ekim ve dikim sonrasında saksıyı bir santimetre kaplayacak şekilde katı solucan gübresi uygulanması gerekir.
Burada yer alan 1000 m² = 1 dekarlık alana denk düşmektedir.
Bu özellikler dikkate alınacak olunursa katı solucan gübresinin nasıl kullanılması gerektiğine ilişkin olarak her açıdan ideal olarak bu özellikleri kendini gösterir.
Siz de tüm bu özellikleri açısından yer verildiği zaman son derece profesyonel bir şekilde en iyi koşullarda solucan gübresinden yararlanma imkanını gerçekten de elde edeceksiniz.
Tüm bu özellikleri çerçevesinde yer verildiği zaman önem teşkil eden nitelik olarak karşımızdaki yerini korumaya devam ettiğini kesinlikle ele almamız gerekecektir.
Ortada duran tüm bu yönleri esas alınarak her halükarda son derece kullanışlı yanlarıyla karşımıza çıktığını ele almamız gerekecektir.
Solucan Gübresi Nasıl Kullanılır?
Sıvı Solucan Gübresi Kullanım Şekli
Katı Solucan Gübresi Kullanım Şekli
Solucan Gübresinin Bilinmesi Gereken Faydaları
Solucan Gübresinin Kimyasal Gübreden Farkı
>
2 Yorum (lar)
Küçük bir bahçem var(300 m2) 12 meyve ağacım var bir kısmına çim yapıldı bir kısmına da sebze ekiyorum.Katı solucan gübresi uygulamasıyla ilgili bilgilendirme yaparsanız sevinirim.
1- Bahçedeki çim için ne zaman atılır? ne miktarda atılır?
2-Sebzeler için hangi aşamalarda atılır? Ne miktarda atılır? Ne kadar aralıkla yeniden uygulama yapılır?
3- Meyve ağaçlarına ne zaman ne miktarda atılır tşk ederim.
Yıldırım bey iyi günler,
Bahçedeki çim için ne zaman atılır? ne miktarda atılır?
Cevap : Katı solucan gübremiz ve Sıvı solucan gübremiz, Çim için her dönem uygulanır. her biçimden sonra sıvı solucan gübresinden uygulayabilir, 45 günde bir katı gübre uygulaması yapabilirsiniz. 100mt2 alana 20 kg katı solucan gübresi yada 50 cc sıvı solucan gübresinden uygulama yapabilirsiniz.
Sebzeler için hangi aşamalarda atılır? Ne miktarda atılır? Ne kadar aralıkla yeniden uygulama yapılır?
Cevap : Sebzelerde ekim öncesi katı solucan gübresi, ekimden sonra sıvı solucan gübresi 3 uygulama yapabilirsiniz. sıvı solucan gübresini ekimden 15 gün sonra 1. uygulama çiçeklenme ve sebze oluşum dönemlerinde 2. ve 3. uygulamayı yapabilirsiniz.daha fazla bilgi için ziyaret edebilirsiniz : Sebzelerde Solucan Gübresi Nasıl Kullanılır.
Meyve ağaçlarına ne zaman ne miktarda atılır tşk ederim.
Cevap : Meyve ağaçlarına ocak subat gibi katı solucan gübresi taban gübresi olarak ağaç bası 3 ila 5 kg arasında uygulanır. sıvı solucan gübresi çiçeklenme dönemi ve meyve oluşum döneminde olmak üzere 2 uygulama yapılır.daha fazla bilgi için ziyaret edebilirsiniz : Meyve Ağaçlarında Solucan Gübresi Nasıl Kullanılır.
Sıvı solucan gübremizi damladan veya yapraktan kullanabılırsınız.
Merhaba. 15 dekar yonca tarlamıza var. Katı solucan gübresini yağmurlama sulama sisteminden bitkiye vermek istiyoruz. Bir defada 1.6 dekar alan sulaması yapıyoruz. Katı solucan gübresini kaç ta kaç oranında sulandırmalıyız... Teşekkür ederim
Caner bey iyi günler, katı solucan gübresini yonca'da ekim öncesi kullanabilirsiniz. Ekim sonrasında sadece sıvı solucan gübresi uygulama yapabilirsiniz. Katı solucan gübresini sulandırarak yoncada kullanıma uygun değildir. Yoncada Solucan gübresi kullanmak istiyorsanız, Sıvı solucan gübremizi yağmurlama ile uygulayabilirsiniz. Her yonca biçiminden sonra 1 uygulama yapılır, yağmurlama ile dönüme 1 litre uygulanır. pulvazör ile gübreleme yaparsanız dönüme 500 cc uygulanır. saygılarımızla
Yorum Yap