Buğday ve Bakliyat Alım Fiyatı Ne Kadar?


Buğday ve Bakliyat Alım Fiyatı Ne Kadar?

Buğdayın tonu %22 artışla 1.650 lira oldu.


Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), 2020 dönemi hububat ve bakliyat alım fiyatları açıklandı. 2019 yılında ton başına 1.350 TL olan kırmızı/beyaz sert ekmeklik buğdayın fiyatı, 2020 yılında %22,2 artırılarak ton başına 1.650 TL lira oldu. Fiyat artışı %40 ile en çok kırmızı mercimekte gerçekleşti. Bir önceki yıl 2.500 TL kırmızı mercimek bu yıl 3.500 TL’den alınacak. Fiyatı en az artan ürün ise %2 ile nohut oldu. TMO’nun 2020 alım fiyatları aşağıdaki gibi belirlendi.


  • Makarnalık Buğday (2.Grup): 1.800 TL
  • Düşük Vasıflı Makarnalık Buğday: 1.575 TL
  • Sert Ekmeklik Buğday (2.Grup): 1.650 TL
  • Diğer Ekmeklik Buğday (2.Grup): 1.600 TL
  • Düşük Vasıflı Ekmeklik Buğday: 1.425 TL
  • Arpa: 1.275 TL
  • Çavdar-Yulaf-Tritikale: 1.250 TL
  • Kırmızı Mercimek (1. Sınıf): 3.500 TL
  • Yeşil Mercimek (1. Sınıf): 3.200 TL
  • Nohut (1. Sınıf): 3.350 TL


TMO’ya ürün satmak isteyen üreticilerin; yeni koronavirüse karşı önlemlerini mutlaka almaları, Çiftçi Kayıt Sistemi bilgilerini güncellemeleri, http://randevu.tmo.gov.tr/tmoHars/ adresinden randevularını mutlaka almaları, anlaşmalı bankalardan alınacak ürün kartı veya banka hesap numaraları ile alım noktalarına gelmeleri, lisanslı depolara ürün teslim edeceklerin bankadan ELÜS işlem emrine izin veren yatırım hesabı açmaları ve en yakın TÜRİB acentelerine başvurarak (kimlik belgesi, yatırım hesabı ve ikamet adresi bilgileri ile birlikte) TÜRİB'e üye olmaları, ürünün, iş teslim noktalarına ürün sahibi tarafından veya vekâlet verilerek getirilmesi gerekiyor. Salgınının alım dönemi boyunca devam etmesi durumunda, kronik hastalığı olan, 20 yaş altı ve 65 yaş üstü üreticiler muhtar onaylı “Ürün Teslimat Belgesi” ile belirleyecekleri kişi (öncelikle 1. veya 2. derece akrabası) eliyle ürün teslimatı yapabilecek. Üreticiler, TMO Alo Ürün Hattı’ndan [0312 416 34 10 (8 hat)] bilgi alabilecek.


Üreticilerden ton başına 10.60 TL olan boşaltma ücreti alınmayacak.

Ürün bedeli ödemeleri, TMO'ya teslim tarihinden itibaren 10 gün içerisinde; lisanslı depolar aracılığıyla satışta ise en geç üç gün içerisinde yapılacak.

Çiftçilerimiz bu yılda Rivasol ® Sıvı Solucan Gübresini tercih ederek dahada fazla kazandı.  Rivasol ® Sıvı Solucan Gübresi kullanan buğday üreticilerimiz hastalıklardan korunup  başak oluşumunda  yeşil aksamı koruyan buğdaylar verimde büyük fark yaratıcaktır.

Bu yıl barilla markana buğday üreticileride Rivasol ® Sıvı Solucan Gübresini tercih ettiler. Erkencilik , verim artışı ve bitkiyi hastalıklara karşı koruyan özellikleri Uygun Maliyetiyle sıvı solucan gübresi çiftçilerimizin emeğinin karşılığını almasına yardımcı oluyor. Rivasol ® Tarım Her zaman en iyi ürün ve en uygun fiyat politikasıyla çiftçilerimizin yanındadır.

Buğdayda Sıvı Solucan Gübresi ve Katı Solucan gübresi nasıl kullanılır Yazımızı İnceleyin!


Solucan Gübresi Satın Al

Tarım Arazilerinde Solucan Gübresi Nasıl Kullanılır?

Solucan Gübresi Kullananlar

Sıvı Solucan Gübresi Kullanım Şekli

Katı Solucan Gübresi Kullanım Şekli

Hangi Solucan Gübresi

Solucan Gübresinin Bilinmesi Gereken Faydaları

Solucan Gübresinin Kimyasal Gübreden Farkı

Katı Solucan Gübresinin Faydaları

Sıvı Solucan Gübresinin Faydaları

Sıvı Solucan Gübresinin Avantajları Ve Bilinmesi Gerekenler