Topraksız tarımda uygulanan gübreler arasında en çok tercih edilen ve faydalı sonuçlar veren ürünler sıvı solucan gübresi olarak öne çıkmaktadır.

Bu alanda topraksız tarımı geliştirme faaliyetleri kapsamında yapılan bilimsel araştırmalarda, sadece sıvı solucan gübresi kullanılarak yapılan topraksız tarım denemelerinde çarpıcı sonuçlar ortaya çıkmıştır.

Buna göre toprak, gübre ve ilaç kullanılarak yapılan tarımdan daha verimli ve başarılı sonuçlara sadece sıvı solucan gübresi ile yapılan topraksız tarım uygulamalarında ulaşılmıştır. 

Topraksız Tarımda Solucan Gübre Nasıl Kullanılır?

Topraksız Tarımda Solucan Gübrelemesi Nedir?

Topraksız tarımda solucan gübreleme desteği adından da anlaşılacağı üzere topraksız organik tarımlarda sadece solucan gübreleme tekniğinin kullanılmasından oluşmaktadır.

Yapılan bilimsel çalışmalar, sadece solucan gübresi kullanılarak yapılan topraksız tarım uygulamalarının, toprak, gübre ve ilaç kullanılarak yapılan tarıma göre daha iyi sonuç verdiği ortaya çıkmıştır. 

Plastik atık su borularını belirli aralıklarla oyarak içine solucan gübresi bulunan saksılar yerleştirilir ve bu saksıların içine de tarımsal ürünler için fideler dikilir.

Altta dolaşan sistemle su ve sıvı solucan gübresi verilerek çok az miktardaki gübre ile ortaya en ideal sonuçlar çıkmaktadır. 

Sıvı Solucan Gübresi ile Neler Üretilebilir?

Sıvı Solucan Gübresi ile Neler Üretilebilir?

Sıvı solucan gübresi ile üretim yapılırken farklı mahsuller elde edilebilmektedir.

Genellikle bu alanda yapılan ilk denemelerde salatalık, domates ve çilek gibi mahsullerden maksimum fayda elde edilebilmektedir.

Bitki başına 200 gram kadar kullanılacak solucan gübresi ile hiçbir kanserojen madde içermeden çok sayıda ürün elde edilebilmektedir.

Topraksız Tarım Gübresinin Avantajları Nelerdir?

Topraksız Tarım Gübresinin Avantajları Nelerdir?

Topraksız tarım gübresinin faydaları arasında öncelikle ürünlerde sıfır nitrat avantajı öne çıkmaktadır. Bunun dışında sıvı solucan gübresinin topraksız tarımda kullanılması şu organik faydaları sağlamaktadır:

  • Elde edilen mahsulde hiçbir kanserojen madde bulunmaz. 
  • Kökle ve su, kapalı sistemden geçip bitkiye ulaştığı için dışarıdan gelebilecek herhangi bir hastalık tehlikesi bulunmaz. 
  • Bitkiler hasta olmadan sadece solucan gübresi kullanılarak verimli sonuçlar elde edilebilir.
  • Çiftçi toprakla hiç uğraşmadan maksimum verim alabilir.

Çiftçiler ot yolmadan ve otları yok etmek için ilaç kullanmadan istediği mahsule organik şekilde ulaşabilmek için sıvı solucan gübresi kullanabilir. 

Topraksız Tarım Organik Gübresi


Solucan Gübresi Satın Al

Solucan Gübresi Nasıl Kullanılır?

Solucan Gübresi Kullananlar

Sıvı Solucan Gübresi Kullanım Şekli

Katı Solucan Gübresi Kullanım Şekli

Hangi Solucan Gübresi

Solucan Gübresinin Bilinmesi Gereken Faydaları

Solucan Gübresinin Kimyasal Gübreden Farkı

Katı Solucan Gübresinin Faydaları

Sıvı Solucan Gübresinin Faydaları

Sıvı Solucan Gübresinin Avantajları