saksıya domates nasıl ekilir, domates fidesi nasıl dikilir

Domates Fidesi Dikimi Nasıl ve Ne zaman Yapılır:

  • Domates fidesi toprakla aynı seviyede yandaki fotoğraftaki gibi dikilmelidir.
  • Kök boğazı toprağın çok altında ya da üstünde kalmamalı toprakla aynı seviyede olmalıdır.
  • Domateslerinizi Rivasol ® Organik Solucan gübreleri ile besleyiniz.

Hobi bahçeleri olan müşterilerimizin büyük çoğunluğu mevsimlik sebzelerinde Rivasol ® Sıvı Solucan Gübresi ve Katı Solucan Gübresi kullanarak yüksek verim aldıklarını ve Kaliteli ürün elde ettiklerini bildirmişlerdir.

Ekim Öncesi Katı Solucan Gübresi Kullandıklarında sonrasında çiçeklenme ve Domates oluşum dönemlerinde Sıvı Solucan Gübresi ile gübrelemeye devam ettiklerinde

  • Hem hasat edilen bitkiler sağlıklı gelişim göstermiş ,
  • Erken Hasat Edilmiş ,
  • Sebzenin Aromasını, Tadını, Kokusunu Arttırmış,
  • Normalde aldıklarının fazla domates hasat etmişlerdir.

Domates Nasıl Gübrelenir:

- Çapı 25-35 cm ‘lik saksılara sezon başında toprağın üst kısmına saksı boyutunun 3/1 oranında Katı Solucan Gübresi karıştırın.  Saksınızı her zaman ki gibi sulayın. Saksınızın suyu süzülürken Organik Rivasol ® Sıvı Solucan Gübrenizi şişenin üzerinde belirtilen oranda su ile karıştırınız. İster yapraktan isterseniz de topraktan bitkinizin toprağı nemliyken uygulayınız.

- Bu kadar basit. Çiçeklenme dönemi, domates oluşum dönemlerinde aynı uygulamayı tekrarlarsanız domatesleriniz coşacaktır. Domatesleri saksılara ekerken Katı Solucan Gübresini belirtilen oranda kullandıysanız tekrar uygulamanıza gerek yoktur. Belirtilen oranda uygulama yapılmadıysa sezon boyunca saksı toprağınıza karıştırıp domateslerinizi sağlıklı ve organik bir şekilde beslenmesini sağlayabilirsiniz. Domateslerinizin gelişim dönemlerinde Organik Rivasol ® Sıvı Solucan Gübremizi ihtiyaç duydukça korkmadan kullanabilirsiniz. Asla bitkinizi yakmayacağı gibi domateslerinize can katacak, yaşam getirecektir.

Domates zararlıları ile Organik Yollarla Mücadele Nasıl Yapılır:

domateslerin zararlıları ile organik mücadele nasıl yapılır

- Domateslere başta beyaz sinek olmak üzere pek çok zararlı musallat olur. Yaprakların bozulmasına bitkinin sağlığını hızla kaybetmesine düşük verime neden olur. 

- Püf nokta vermek gerekirse domatesleriniz ile birlikte Kadife Çiçeği yetiştirirseniz, Kadife Çiçeği mucize bir şekilde bu zararlıların domatese gelmesine engel olur.  Kadife çiçeği, domateslerinize gelen beyaz sineği engeller aynı zamanda çiçek saplarını yiyen domates kurdunuzu da domateslerinizden uzak tutacaktır. Bu dönemlerde Rivasol ® Sıvı Solucan Gübresi ’de kullanarak zararlı böceklerden ve bakterilerden domateslerini korumuş olursunuz. 

- Gerçek organik tarım, sağlıklı ve organik domates yetiştiriciliği bu şekilde yapılır. 

- Bu sayede zararlı kimyasal ilaçlar kullanmadan, tamamen doğal ve organik yollarla domateslerinizin bakımı yapabilirsiniz. Domatesinizi saksılara ekerken bu bitkiyi de birlikte ekmeyi ihmal etmeyin. Birlikte dikin ve yapraktan Rivasol ® Sıvı Solucan Gübremizi kullanarak ilaçsız sağlıklı domatesler yetiştirip tüketin. 


Domates Bakımı Nasıl Yapılır ve Domateslerin Budaması Ne zaman Yapılır:

  • Domates Budaması, domateslerin gelişimi ve fazla ürün elde etme açısından önemlidir.
  • Koltuk alma tabir edilen ve domates vermeyen kör sürgünleri, daha gelişmeden hemen tespit edip, tazeyken domateslerinizden budamalısınız.
  • Aşağıdaki resimde gözüktüğü gibi bu kör sürgünler, domatesin ana gövdesinden çıkan yaprakla, yaprak sapının gövdeye birleştiği aradan çıkarlar.
  • Bu şekilde çıktığını gördüğünüz sürgünleri büyümeden, domatesinize zarar vermeden hemen koparın.
  • Erken budarsanız yara çabuk iyileşecek, domatesleriniz hastalık kapmayacaktır.


Domateslerin Budaması Nası Yapılır

Domates Budaması Nasıl Yapılır


Domateslerinizin büyümesi sezon sonuna doğru artık tamamen geliştiğinde bu kez ana gövdenin en uç noktasından domateslerinizi budayın ve tüm gücün domateslere gitmesini ve domateslerinizi beslemesini sağlayın.

Solucan Gübresi Satın Al

Sebzelerde Solucan Gübresi Nasıl Kullanılır?

Solucan Gübresi Kullananlar

Sıvı Solucan Gübresi Kullanım Şekli

Katı Solucan Gübresi Kullanım Şekli

Hangi Solucan Gübresi

Solucan Gübresinin Bilinmesi Gereken Faydaları

Solucan Gübresinin Kimyasal Gübreden Farkı

Katı Solucan Gübresinin Faydaları

Sıvı Solucan Gübresinin Faydaları

Sıvı Solucan Gübresinin Avantajları Ve Bilinmesi Gerekenler