Solucan Gübresi Üretimine Nasıl Başlanır?

Solucan gübresi içerisinde yer alan sodyum (Na), kalsiyum (Ca), magnezyum (Mg), demir (Fe), sülfür (S) gibi yararlı mikroorganizma besinler içeriyor. Bu toprağın her daim verimliliğini arttırmasının yanı sıra toprağın sahip olduğu pH değerini de her yönüyle koruma altına alıyor.

Ortada duran tüm bu özellikleri çerçevesinde yer verilecek olunursa solucan gübresi üretiminin gerçekten de son derece önemli bir kriter olarak karşımıza çıkmaya devam ettiğini kesin olarak dile getirmemiz gerekecektir. Bu özelliklerine dayanarak yer verildiği zaman tamamen profesyonelce yaklaşım tarzına bağlı kalınarak en iyi hizmetlerin verildiğini dile getirmemiz gerekir.

Solucan Gübresi Hakkında Her Şey Yazımızı İnceleyin!



Solucan Gübresi (Vermicompost) Nasıl Üretilir

Solucan Gübresi (Vermicompost) Üretimi Nasıl Yapılır?

Üretimi için gereken malzemeler içeren birden farklı yöntemler bulunuyor. O yöntemler ise şunlardır:

1 ton kapasiteli IBC su tankı

Derin olmayan geniş kap

Davul sistemi

Hendek sistemi

Çukur yöntemi 

En az 10.000 Türk Lirası sermaye başlıca temel üretim kapasiteleri olarak gerçekten de karşımıza çıkıyor.

Ortada duran tüm bu özellikler neticesinde aktarıldığı zaman her halükarda tamamen ayrıcalıklı olmak üzere en iyi koşullarda hizmete yer verildiğini kesinlikle dikkate almamız gerekir. Tüm bu nitelikler çerçevesinde yer verildiği zaman son derece profesyonelce özellik olarak karşımıza çıkmaya devam ettiği ortada duran yaklaşım tarzı olarak kendini gösteriyor.


"Solucan Gübresi Üretimi ve Yetiştiriciliği Nasıl Yapılır" Yazımızı İnceleyin!


Solucan Gübresinin Kalem Kalem Maliyeti

Başlangıçta düşük kapasiteli başlamanız sizin risk almadan işletmenizi büyütmek adına son derece önemli bir konudur. Bunun için gideriniz kalem kalem ele alınarak maliyet tablosunun gerçekten de en ince çizgilerine dek hesaplanması gerekiyor. Bu özellikleri neticesinde aktarılacak olunursa solucan gübresinin başlangıç olarak 10.000 TL sermaye istediğini belirtmek gerekir. Peki bu 10.000 TL gider tablosu nedir bunu birlikte görelim:

1 adet IBC su tankı ortalama fiyatı 150 TL

3 aylık 540 kg solucan maması ortalama fiyatı 100 TL

10.000 adet solucan ortalama fiyatı 9.000 - 10.000 TL

Solucanlar gerekli iklim koşulları sağlandığı takdirde çabuk üreyebilen canlılardır. Bunun için bir yıl içerisinde tam on altı kat (16) üreyebilme potansiyeline sahiptir. Bu da bir yılda tam 16 kat artış anlamına gelir ki aynı oranda solucan gübresinin üretimine de doğrudan etki edecektir.

Üstelik büyükbaş hayvan yetiştiriciliğiyle ilgileniyorsanız dana, sığır, inek gibi hayvanların dışkılarından elde edeceğiniz dışkıyı fermente hale getirerek solucanın mama olarak tüketmesini de sağlamanız her anlamda mümkün kılınır.


Kırmızı Kaliforniya Solucanı Nasıl Beslenir? Yazımızı İnceleyin!


Solucan Gübresinin Pazarlama Stratejisi

Solucan gübresi pazarlama stratejisi olarak merak edilen sorular bulunuyor. Nerelerde solucan gübresinin satışa çıkarılacağı, pazarlama ağını bulmanın zor olacağı yatırımcıları sürekli meşgul ediyor. Oysa işin en kolay tarafı burasıdır aslında. Solucan gübresini doğal gübre satışı yapan organik tarım üreticilerine, zahirecilik işiyle hemhal işletmelere, çiftçilikle geçinen kişilere ve bu alanda çalışan kurumlara çok rahatlıkla satış yapabilirsiniz.

Kendi üretiminiz olacağı için çok rahatlıkla kabul edecekler ve her halükarda gerçekten de önem teşkil eden nitelik olarak kendini gösterecektir. Bu nitelikleri neticesine dayanarak en iyi olanaklarda karşımıza çıkmaya devam ettiğini kesinlikle ele almamız olanaklı hale gelen nitelik olarak kendini gösteriyor.

Solucan Gübresi İşletmesinin Kurulması ve Onaylanması

Solucan gübresi üreticiliği yapacak tüzel kişilikler 24/12/2011 tarih ve 28152 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren yönetmelik gereği Tarım ve Orman Bakanlığı il müdürlüğüne aşağıda yer alan evraklarla bizzat müracaat edilmesi gerekir:

Başvuru dilekçesi

Sanayi ve ticaret odasından alınacak ekspertiz raporu

İşletmeye ait A3 kroki

Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporu


Solucan Gübresi NACE Kodu Nedir? Yazımızı İnceleyin!

başlıca işletme sürecinde temin edilecek evraklar olarak karşımıza çıkar. Bu özellikleri neticesinde aktarıldığı zaman da solucan gübresinin her yönüyle maliyet analizine yer verildiğini kesin olarak ele almamız gerekir.


Kırmızı Kaliforniya Solucanı Satın Al

Hangi Solucan Gübresi

Kırmızı Kaliforniya Solucanı Biyolojisi ve Karakteristiği

Kırmızı Kaliforniya Solucanı Nedir Ve Nasıl Üretilir ?

Ticari Solucan Gübresi Üretiminin Püf Noktaları

Kırmızı Kaliforniya Solucanlarını Tanıma Rehberi ( Eisenia foetida )

Kırmızı Kaliforniya Solucanı Nasıl Beslenir?

Kırmızı Kaliforniya Solucanları Nasıl ve Ne İle Beslenir?