Solucan Gübresi Kulesi ?

Solucan kulesi, hem toprağı iyileştirmek ve beslemek için, hem de mutfak artıklarını değerlendirerek toprağa geri döndürmek için kullanabileceğiniz oldukça verimli bir yöntemdir. Kuledeki solucanlar içeriye koyacağınız mutfak artıklarının üzerinde oluşan bakteriler ile beslenerek, zengin gübrelerini bahçenizdeki toprağın doğrudan içine bırakacak ve bahçenizi besleyecektir. Solucan kulesi, hem yapımı hem de bakımı az emek gerektirmesiyle birlikte toprağınıza büyük faydalar sağlayan bir yöntemdir.

Solucan Gübresi Kulesi Nedir? ve Nasıl Yapılır?

Peki, solucan kulesi nasıl yapılır?

İhtiyacımız olan malzemeler ve gereçler (bunlar bizim solucan kulesini yaparken kullandığımız malzemeler olup, aynı işlevi görecek farklı malzemeler kullanarak da kulenizi yapabilirsiniz, yine de kullanılan malzemeler bulmakta hiç zorlanmayacağınız malzemelerdir).

  • En az 200-250 mm. çapında (daha geniş olması daha iyi olacaktır) ve 1 metreden uzun bir adet PVC boru (eğer geçmeli olursa geçiş kısmı kapak yapmanızda kolaylık sağlayacaktır)
  • Matkap ve serçe parmağınız kalınlığında bir uç
  • Sineklik (eğer geçmeli borunuz varsa) ya da kulenizi sineklerden koruyabilecek bir kapak (örneğin soba borularının deliklerine takılan kapaklar işe yarayabilir)
  • Borunun geçme kısmını kesebileceğiniz bir testere (eğer başka bir kapak çeşidi kullanacaksanız testereye ihtiyacınız olmayabilir)
  • Yaklaşık bir kova kadar Solucan Maması ( Solucan Yemi )
  • Malç veya saman
  • Su
  • Ve en önemlisi, kırmızı toprak solucanı ya da kompost solucanları dediğimiz solucan türüne ihtiyacınız var (İng. Red Wiggler, Eisenia foetida veya Eisenia andrei)

Hangi Solucan Solucan Gübresi Üretiminde Kullanılır?

Burada öncelikle solucanları nereden ve nasıl bulabileceğimiz konusuna değinmek gerekiyor. Solucanları bulmanın kolay ve macerasız yolu, onları satın almak. Sitemizden Kırmızı Kaliforniya Solucanı Siparişi Verebilirsiniz. Diğer yol ise solucanlarınızı özellikle yağmurlu mevsimde olmak üzere nemli topraklarda, dere yataklarında, beklemiş gübre yığınlarında ve özellikle de kompost yığınlarının orta kısımlarında aramaktır. Fakat Toprak Solucanları Kırmızı Kaliforniya Solucanı Türü Kadar Solucan Gübresi Üretemez.  " Kırmızı Kaliforniya Solucanı Biyolojisi ve Karakteristiği " Yazımızı İnceleyin.

Solucan Gübresi Üretiminde Kullanılan Solucanlar Hangileri?

Yapacağınız ilk şey PVC borunun bağlantı kısmını testere yardımıyla kesmek olacak. Ardından boru üzerinde, borunun yarısının biraz aşağısından itibaren matkap kullanarak delikler açın. Bu delikleri kulenin içindeki solucanların içeriye girip çıkmasını sağlamak için açıyoruz, yani delikler tamamen toprağın içinde kalmalı. Eğer delikler çok düzgün olmazsa bir eğe veya zımpara yardımıyla kenarlarını yumuşatabilirsiniz.

Solucan Gübresi Kulesi yapımında kullanılan plastik borular

Boruyu hazırladıktan sonra delikler tamamen toprağın içinde kalacak şekilde boruyu gömün. Ardından beklemiş gübreyi koyup üstünü az bir miktar malç veya samanla kaplayın. Bu kısımda gübrenin oturması için birkaç gün beklemeniz faydalı olacaktır. Ardından solucanlarınızı yerleştirebilirsiniz. Solucanları yerleştirdikten sonra borunun ağzı tamamen kaplanıp bir kısmı da dışarıya sarkacak şekilde sinekliği yerleştirip borunun geçme kısmını ters çevirerek üzerini kapattığınızda sineklik tamamen oturmuş olacak ve kuleniz sinek ve böceklerden korunacaktır.

Solucan Gübresi Kulesi Üretiminde Kullanılan borular Hangileri?Solucan Gübresi Kulesi Üretiminde Kullanılan borular Hangileri?

Bundan sonra yapmanız gereken tek şey solucanlarınızı birkaç günde bir mutfak artıklarınızla beslemek olacaktır. Aşırı fazla yiyecek atmamaya dikkat edin. Başta solucan sayınız fazla değilse azar azar yiyecek atarak solucanlarınızın nüfusu çoğaldıkça miktarı arttırabilirsiniz. Bu noktada Mary Appelhof’un önerdiği miktarı da hatırlatalım: Günde yarım kilo artık için bir kilo solucan yeterlidir. Birkaç haftada bir sulamanızda da fayda var çünkü kulenin nemli kalması solucanlar için daha rahat bir ortam oluşmasını sağlar. Yine de ara sıra içerideki ıslaklık miktarını kontrol edin ve aşırı ıslak olmamasını sağlayın. Eğer çok ıslak olursa solucanlarınız boğulacaktır.



Kırmızı Kaliforniya Solucanı Satın Al

Hangi Solucan Gübresi

Kırmızı Kaliforniya Solucanı Biyolojisi ve Karakteristiği

Kırmızı Kaliforniya Solucanı Nedir Ve Nasıl Üretilir ?

Ticari Solucan Gübresi Üretiminin Püf Noktaları

Kırmızı Kaliforniya Solucanlarını Tanıma Rehberi ( Eisenia foetida )

Kırmızı Kaliforniya Solucanı Nasıl Beslenir?

Kırmızı Kaliforniya Solucanları Nasıl ve Ne İle Beslenir?