Solucan Gübresi hakkında merak ettikleriniz, Solucanların sindirim sisteminde ayrışarak toprağa karışan dışkıya Solucan Gübresi ya da bilinen diğer adıyla Vermicompost denir. Solucan gübresi tamamen organik olarak gerçekleşen bir süreçtir. Solucan Gübresinin içerisinde yararlı mikroorganizmalar, mikorizal mantarlar, azot, potasyum, kalsiyum, enzimler, fulik asit ve aminoasitler yer alır.

Bu sayede toprağın son derece organik bir yapıda olmasına doğrudan katkıda bulunarak her açıdan toprağın doğal tarım ürünleri yetiştirmesine gerçekten de katkıda bulunmaya devam eder. 

Mikroorganizmalar ve enzimler toprağın pH değerini düzenleme etkisine dayanarak solucan gübresi özelliğini bir arada tutuyor.

Öte yandan humik asit sayesinde topraktaki fitohormon seviyesini doğrudan doğruya yükselterek her türlü hastalıkların önüne geçmede önem teşkil etmeye devam eder.

Solucan Gübresi Nedir?

Solucan Gübresi Nedir? 

Gübre hayvan dışkısından elde edilen organik bileşiktir. Ancak hayvanlardan elde edilen ham dışkının gübre olarak kullanılması için bazı süreçlerden geçmesi gerekir.

Fermantasyon sürecinden sonra ayrışması gereken hayvansal dışkının, bu süreçten önce doğrudan bitkilere verilmesi, beklenen sonuçlara ulaşılması için yeterli olmayabilir.

Solucan Gübresi, hayvansal gübrenin bu ayrışma ihtiyacının karşılanmış halidir ve ciddi bir tarımsal fayda sağladığı bilinir.

  • Solucanlar, hayvansal dışkı ile birlikte solucan maması olarak tanımlanan besinleri tüketir ve işlenmiş yüksek nitelikli gübre üretir.
  • Katı Solucan Gübresi olarak tanıdığımız bu ürün, solucanlar tarafından üretilen özel enzimlerle sindirilir ve faydalı bileşenler bakımından oldukça efektiftir.
  • Bitkilerin beslenmesi ve gelişiminin yanı sıra bu işlemden geçmiş gübrenin bitki hastalıklarına karşı mukavemeti de yükselttiği bilimsel veriler içerisinde yer alır.
  • Nasıl ki, insan yaşamı için organik beslenme büyük bir anlam ifade ediyorsa, bitkilerin de organik besinlerle gelişmeleri oldukça önemlidir.
  • Kimyasal tarımın uygulanmaya başladığı dönemlerden itibaren topraklarımızdaki canlı çeşitliliği ciddi şekilde azalmış olduğundan, kimyasal tarımı terk ettikten sonra da uzunca bir süre topraklarımızın gübreyi kendiliğinden işleyebilir hale gelmesi beklenmemektedir.
  • Kaldı ki, solucan gübresi üretiminde kullanıldığı kadar yoğun bir solucan yaşamı geniş arazilerde mümkün değildir. Bu nedenle, organik tarımda Katı Solucan Gübresi ve Sıvı Solucan Gübresi kullanımı devam etmek durumundadır.

Kırmızı Kaliforniya Solucanları, özel ortamlarda üretilen Organik Solucan Gübresi; çok geniş alanlarda gerçekleştirilen tarımsal faaliyetler de kullanılabilir ve kimyasal gübrenin sağladığı faydanın çok daha üzerinde bir faydası sağlamakla birlikte tamamen organik ürün elde edilmesinin anahtarıdır.

Solucan Gübresinin Organik Özellikleri

Solucan Gübresinin Organik Özellikleri

Fulvik asit, humik asit, enzimler, mikroorganizmalar, bakteriler, funguslar, azot, potasyum, kalsiyum, magnezyum gibi içerikleri sayesinde toprağın organik tarım ürünleri yetiştirmesine doğrudan doğruya katkıda bulunuyor.

Öte yandan yine bir diğer durum olarak elde edilen tarım ürününün organik aromatik kokusuna sahip olmasına yer vererek her yönüyle eşsiz bir doğal tarım ürünü yetiştiriciliği elde edilmesine katkıda bulunmaya devam etmektedir. 

Solucan Gübresinin Faydaları Neler?

Solucan Gübresinin Faydaları Neler?

Solucan gübresinin faydaları, granül yani katı halde yer alır. Bu yapısı sayesinde suya karşı direnç gösterir ve toprağın organik dokusunu korur.

İçeriğindeki pek çok yararlı mikroorganizma ve enzim topraktaki yabani otlar, kimyasal atıklar ve benzeri cisimlerle mücadele ederek toprağın organik yapısının korunmasına katkıda bulunur.

  • Ekolojik döngüde pH değerini koruma altına alarak kötü iklim koşullarından kesinlikle etkilenmeyi minimum düzeye indirir.
  • Toprağın daha kısa süre içerisinde tarımsal ürün yetiştirmesine imkan tanır ve onların tamamen hormonsuz, organik yapıda yetişmesine olanak sunmaktadır.
  • Bunun yanı sıra yine humus bakımından zengin olmayan toprakları humus bakımından zenginleştirerek suyu geçirgenlik oranını arttırır.
  • Bu sayede hem sulama hem de yağmur sularıyla sulanma açısından toprağın verimli olmasına katkıda bulunmaya devam eder.
  • Toprak gübresi arasında Solucan Gübresi öte yandan toprağın mineral açıdan zenginleşmesine de gerçekten de katkıda bulunarak Solucan Gübresi olarak faydasını ortaya koymaya devam eder.
  • Öte yandan topraktaki patojenlere karşı dayanıklılık ve direnç göstermeye devam ederek her yönüyle gerçekten de Solucan Gübresi olarak birçok yararıyla karşımıza çıkmaya devam eder.

Neden Solucan Gübresi Tercih Edilmelidir?

Neden Solucan Gübresi Tercih Edilmelidir? 

Tarımsal üretimde  solucan gübresi tercih edilmesi, solucanlar asırlardan beri hatta insanoğlunun evrendeki yaşama sürecinden daha eski tarım işçileridir.

Bu yüzden onlara Anadolu'da toprağın mühendisleri adı veriliyor.

Gerçekten de toprağı işleyen, toprağın ekime dikime hazır hale gelmesini kendiliğinden sağlayan solucanlardan başkası değildir.

Toprak altında yaşam sürdürdüklerinden dolayı her açıdan gübreleme yoluyla tarım ürünlerinin son derece yararlı olmasına katkıda bulunur.

Ortada duran tüm bu özellikleriyle neden tercih edildikleri daha iyi anlaşılır. 

  • Sebzeler için : Sebzelerin 15 gün evvelinden erken fide ve erken hasat dönemine kavuşmasını sağlar. Ayrıca tohumun çimlenmesini doğrudan %40 oranında arttırarak daha çok tohum elde edilmesine gerçekten de katkıda bulunmaya devam eder. Öte yandan organik olması yönüyle sebzelerin her birinin kendi doğal tat ve kokusuna sahip olmasını mümkün kılar. 
  • Meyveler için : Kanserojen madde içermeden, genetiği oynanmadan kısacası %100 organik meyve üretiminde etkilidir. İçeriğindeki enzim ve aminoasitler sayesinde aromasının da tamamen meyve aroması olarak organik olmasına katkıda bulunmaktadır. Üstelik 15 gün evvelinden erken hasat dönemini de gerçekten de mümkün kılacaktır. 
  • Bağ tarım ürünleri için : Üzüm, erik, vişne gibi bağ ve bostan tarımsal ürünler için her birinin kendine has aromatik kokusunda ve tadında olmasına yarar. Öte yandan daha kısa sürede hasat edilmesine de her yönüyle katkıda bulunmaktadır

Solucan Gübresinin Avantajları Nedir?

Solucan Gübresinin Avantajları Nedir?

Solucan gübresinin avantajları, Solucan gübresi oluşumu her türlü atığın (yağlı, asitli ve acı atıklar hariç) enzimlerin solucanların sindirim sisteminden geçmesi gerçeğinden oluşur.

Sonuç olarak, solucan gübresi toprak için ihtiyaç duyulan birçok temel mineral içerir.

Bu, bitkilerin güvenli ve sağlıklı bir şekilde ihtiyaç duyduğu temel gıdaları toplayabilen, yararlı bakteri ve minerallerle dolu, en doğal haliyle toprağın aromasına sahip devasa bir doğal gübredir.

Böylece, doğal olarak sağlıklı bir şekilde yetiştirilen sebzeler sağlıklı yiyecekler almamızı sağlar. Organik gübre üretimimizde kullanmak için bu gübre de sunuyoruz.

Biohumus Ve Solucan Gübresi

Biohumus Ve Solucan Gübresi

Solucan gübresi (vermicompost), bozulmuş sebzelerin veya yiyecek atıklarının, yatak takımlarının ve vermikastın bir karışımını oluşturmak için çeşitli kırmızı solucanlar, genellikle kırmızı kunduz, solucan ve diğer solucanlar kullanan kompostlama işleminin bir ürünüdür.

Vermikast (solucan dökümü, solucan humusu, solucan gübresi veya solucan dışkıları) organik maddenin solucanlardan ayrışmasının son ürünüdür. Bu dökümlerin, kirletmeden önce organik malzemelere göre daha düşük seviyede kirlenme ve organik maddelere göre daha yüksek bir besin doygunluğuna sahip olduğu gösterilmiştir.

Vermikompost, lağım çamurunu arıtmak için de kullanılabilir. Ek olarak, bir işlem değişikliği, atık maddeleri organik maddeler, patojenler ve oksijen ihtiyacını atık sudan veya doğrudan eaude toiletinden uzaklaştırmak için kullanılan vermifiltrasyondur.

Solucan Gübresi Üretimi İçin Kullanılan En İyi Solucan Türleri

Solucan Gübresi Üretimi İçin Kullanılan En İyi Solucan Türleri

Solucan gübresi üretimi, en iyi Kırmızı Kaliforniya solucanları ile elde edilir, bu tip toprağa yerleşmek için çözünmüş bir ortamı tercih eder, korunması çok kolaydır.

  • Organik madde ile beslenen bitki atığı, kompozisyon ve solucanlar, normal solucanlardan daha zengin küfler üretir.
  • Bahçenin topraklarında kırmızı solucanlar yoktur, çözünmüş madde, çürüme yerleri ve diğer organik ortamlarda kırmızı solucanlar görülür, ancak asıl sorun onların tanımlanmasıdır. 
  • Solucan ve solucan pislik tenekeleri kokmaz, bu yüzden solucanları tüm yıl boyunca iç mekanlarda saklayabilirsiniz.
  • Bu solucan çiftliği, mutfak atıklarını geri dönüştürmenin ve çocuklarınızı eğlendirmenin çok etkili bir yoludur.
  • Doğru yöntemi ve doğru tür solucanı seçip bunları doğru beslerseniz, bahçeniz için yeterince solucan gübresi elde edersiniz.
  • Solucanı atmak için hangi tür solucanların kullanıldığını bilmek faydalıdır.
  • Solucan gübresi işinde başarılı olmak için, herhangi bir solucan türü için neyin gerekli olduğunu bilmeniz gerekir.
  • Yaklaşık 4.400 farklı solucan türü tespit edilmiştir. Hayvanlar sınıflamasına göre sınıflara, cinslere ve türlere göre gruplandırılırlar.
  • Bu sınıflandırmalar, vücut rengi, şekli, büyüklüğü ve toprak boşlukları ve yiyecek tercihleri gibi çevresel fonksiyonlar gibi fiziksel özellikler dikkate alınarak yapılmıştır.
  • Solucanlar, atık ürünleri yerler ve bunları sindirim sisteminden geçirirler.
  • Dışkı olarak ürettikleri bu ürünün hammaddesi hiçbir ücrete tabi değildir. Sebzeler, meyveler, sığır gübresi ve artık yiyeceklerin kullanabilirsiniz.

Solucan Gübresinin Adları Nedir?

Solucan Gübresinin Adları Nedir?

Solucan gübresi, bu üretim formunda elde edilen gübre, solucan humususolucan kompostu veya vermikompost olarak adlandırılır.

Bu nedenle, sistemdeki diğer canlıların tüketiminden kaynaklanan nihai ürün sadece kurtçuk dışkıları değil, aynı zamanda diğer çözünmüş maddeleri de içerir.

Kompost: Solucan olmayanların ayrışmasını belirtmek için kullanılır; Bu nedenle, birlikte oldukları maddeye vermikompost denir.

En çok ihtiyaç duyulan eklentilerden biridir. Üretimde olmazsa olmaz denilen gübredir.

Sıvı Solucan Gübresi

Sıvı Solucan Gübresi

Sıvı solucan gübresi olarak adlandırılan bu ürün, çeşitli teknolojiler kullanılarak elde edilmiş, uzun raf ömrüne sahip ve doğru yöntemler kullanılarak elde edilirse bitkiler için gerekli tüm besin maddelerini içeren, sabit içerikli bir üründür.

Karmaşıklık ve üretim teknolojisi eksikliği ve ürün kalitesi nedeniyle, katı gübrelerden daha pahalı olabilir.

  • Bakteri dorsal durumda katı solucan gübresi içerisinde tutmak için, raf ömrü artar, çünkü sıvı gübreye dönüştürüldüğünde çeşitli koruyucu maddelere eklenir.
  • Yeni nesil, Yoğunlaştırılmış Rivasol ® Sıvı Solucan Gübresi, 1. kalite Rivasol ® Solucan Humusunun, hidrokavitasyon teknolojisi yardımı ile moleküler düzeyde parçalanarak sıvılaştırılması ile elde edilir.
  • Herhangi bir koruyucu madde İçermez.
  • Rivasol ® Sıvı Solucan Gübresi'nin raf ömrü üretim tarihinden itibaren 1 yıldır.

Vermikompost Suyu

Vermikompost Suyu

Bu kavram, suya batırılarak humus havalandırılarak sağlanan sıvı gübrelere karşılık gelir.

Bu çay saf kurt gübresinin yanı sıra diğer canlılar tarafından ayrıştırılan ve tamamen ayrıştırılmayan maddeleri de içerir, bu nedenle ürün derhal kullanılmalıdır.

Sızıntı Suyu

Sızıntı Suyu 

Bu en çok konuşulan ve kafa karıştıran tanımdır. Bazı insanlar vermicompost üretiminde bu sıvı gübre kullanılır derler. Ancak bu yanlış bir söylem olacaktır. Bu ürünün adı sadece sızıntıdır.

Solucan Suyu

Bu ürün solucan humusuna benzeyen bir şekilde üretilen sıvı bir gübredir, ancak farklı bir üründür. Bu ürün, faydalı besinlere değil solucanlardan saman sıvısı almaya dayanmaktadır. Uygulamada, esas olarak bir yaprak gübresi olarak ve bir bitki baskılayıcı olarak kullanılır. Bu yöntem genellikle en az kullanılan ve en az bilinen yöntemdir. Oluşan ürün daha uzun raf ömrüne sahiptir, çünkü solucan humusu üretiminde olduğu gibi havalandırma yapılmaz. Kullanımı daha güvenlidir.

Solucan Gübresinin Kimyasal Gübrelerden Farkı ?

Solucan Gübresinin Kimyasal Gübrelerden Farkı ?

Solucan gübresi kuşkusuz ki en büyük avantajı tamamen organik besin değeri olmasıdır.

Bu özelliği neticesinde toprağı besleyerek birbirinden tatlı ve birbirinden doğal tarım ürünlerinin yetişmesine olanak tanımaktadır.

  • Ortada duran tüm bu özellikleri neticesinde yer verildiği zaman her halükarda kaliteden ödün verilmeksizin solucan gübresinin kimyasal gübrelerden tamamen fark yaratan özellikte olduğunu kesinlikle dikkate almamız gerekir.
  • Solucan gübresinde tamamen doğal fosfat, potasyum, magnezyum, kalsiyum bulunurken kimyasal gübrelerde üre, nitrojen ve DAP nitrojen gibi kimyevi elementler yer almaktadır.
  • Tarım ürünlerinin doğal iklim koşullarında yetişebilmesi adına içerisinde çinko, magnezyum, manganez, demir, klor, sülfür doğal olarak yer alırken kimyasal gübrelerde bunlar kesinlikle yoktur.
  • Solucan gübresi toprağın pH değerinin dengelenmesine doğrudan doğruya katkıda bulunur oysa kimyasal gübreler toprağın pH değerinin tamamen bozulması için adeta çalışır.
  • Humus bakımından zengin olması açısından suyun toprağa erişim alanını arttırmaktadır. Oysa kimyevi gübrelerde böyle bir durum kesinlikle söz konusu olmamaktadır.
  • Öte taraftan solucan gübresi su tutma kapasitesini her yönüyle arttırmakta olup kimyasal gübreler için böyle bir durum kesinlikle söz konusu olamaz.
  • %100 organik olduğundan dolayı doğal kendine has tadı ve kokusu yer alırken kimyasal gübrelerle yetişen tarım ürünlerinde hem tat hem de koku yoktur. Bunun yanı sıra hormonlu olarak büyütüldükleri için de kanser riskini tetikler.
  • İşte bütün bu karşılaştırmalardan da anlaşılacağı üzere solucan gübresinin kimyasal yollarla elde edilen hayvan gübresinden tamamen üstün özelliklere sahip olduğunu kesinlikle dile getirmemiz mümkün olacaktır.




Solucan Gübresinin Çeşitleri ve Kullanım Alanları

Solucan gübresinin 2 çeşidi bulunur. Granül yani katı halde olanı ve de akışkan yani sıvı halde bulunanı bulunur.

Bu her ikisi de tarımsal üretimde doğrudan tercih edilmektedir.

Organik kırmızı renkli Kaliforniya solucanından elde edildiklerinden dolayı tamamen doğal olarak gübreleme açısından tercih edilir.

Bunun yanı sıra ikisi de toprağın verimini doğrudan doğruya arttırma özelliği sayesinde toprağı besler.


Katı Solucan Gübresi ve Kullanım Alanları

  • Katı haldeki (granül) solucan gübresi genellikle serpme yoluyla veya fide döneminde ise genellikle çukura yerleştirme suretiyle kullanılır.
  • Bu sayede topraktaki yabani otların çürümesini sağlamasının yanı sıra solucan gübresi olarak her yönüyle öne çıkmaya devam ettiğini de kesinlikle dile getirmemiz gerekir.
  • Tüm bu özellikleri neticesinde aktarılacak olunursa tarla ürünleri yetiştiriciliğinden meyve ve sebzecilik ürünlerine kadar her alanda yaygın olarak kullanılmaktadır. 
  • Katı solucan gübresinin ortalama olarak 1 dekarlık arazi için 80 - 100 kg kullanılması önerilmektedir. Ayrıca fide halinde ise toprağa bir avuç miktarınca serpilmesi önerilmektedir. 
Katı Solucan Gübresi Nasıl Kullanılır Tıklayın!!

Sıvı Solucan Gübresi ve Kullanım Alanları

Sıvı haline özel olarak endüstriyel makine yardımıyla getirilerek oluşturulan Kırmızı Kaliforniya Solucan gübresidir. Bu da tamamen organiktir. Püskürtme veya damlama yöntemleri tercih edilerek tarım ürünlerinin yetişeceği toprağa uygulanması mümkün kılınacaktır.

Ortada duran tüm bu özellikleri neticesinde aktarıldığı zaman her halükarda yaygın olarak gerçekten de sürekli tercih edilme alanını arttırdığını kesin olarak ifade etmemiz gerekiyor.

Tüm bu kriterler çerçevesinde aktarıldığı zaman kaliteden taviz verilmeksizin beklentileri dikkate alarak karşımıza çıkmaya devam ettiğini ele almamız gerekir.

Sıvı solucan gübresinin kullanım alanlarını tahıl ürünleri, baklagiller, bağcılık, seracılık faaliyetleri yaygın olarak oluşturmaktadır.

Bu alanlarda genellikle 10 dekar arazi için 200 litrelik suyun içerisine 3 - 4 litre arasında değişkenlik gösteren sıvı solucan gübresinin karıştırılarak elde edilmesine dayanır.

Ortada duran tüm bu özellikleri neticesinde aktarıldığı zaman gerçekten de kaliteden ödün verilmeksizin en iyi olanaklarda karşımıza çıktığını kesin olarak dikkate almak mümkün olacaktır.

İşte ortada duran tüm bu özellikleri ışığı altında değerlendirdiğimiz zaman gerçekten de son derece önemli bir alanı ihtiva ettiğini dile getirmemiz gerekir.

Sıvı Solucan Gübresi Nasıl Kullanılır Tıklayın!!

Solucan Gübrelerinin Tarımda Kullanımı Ve Sağladığı Yararları

  • Solucan gübresi ile özellikle organik ürün ürünü konsepti ile, tarımsal üretimde giderek daha önemli hale gelen yaygın bir geçmişe ve yeni bir geçmişe sahiptir.
  • Solucan gübresi, bu bitkilerin üretiminde toprak verimliliğini artırmak için tarlalarda, serada, çiçekli ve süs bitkilerinde kullanılır.
  • Kısa sürede sonuç vererek bu, hem tarım alanını hem de zamanı korur, böylece üreticilerin bir anlamda emeklerini almasını sağlar.
  • Toprağın mikrobiyolojik zenginliğini geri kazandırır.
  • Toprağın su-hava dengesini iyileştirir, toprak parçacıklarının yapışmasını ve gözenekliliğini iyileştirir.
  • Çözünür minerallerin ve nemin daha iyi tutulması.
  • Sulama miktarını% 40 azaltır.
  • Toprağın rengini kararttığı için toprak sıcaklığını arttırır.
  • Bitkinin daha uzun süre hayatta kalmasına yardımcı olmak için ek bir CO2 kaynağı oluşturur.
  • Bitki besin maddelerinin tedarikini ve doğal toprak verimliliğini arttırır.
  • Kimyasal gübre ve böcek ilacı kullanımının neden olduğu zararlı etkileri ortadan kaldırır.
  • Yeraltı ve yüzey su kaynaklarını, atmosferi ve toprağı kirletmez.
  • Doğal kurtların sayısını arttırır.
  • Her yıl ekim alanına farklı ürünler ekim yükümlülüğünü ve yükünü ortadan kaldırır.
  • Gerekli vitaminler, amino asitler, enzimler, hormonlar ve büyüme uyarıcılarla dengeli bir diyet sağlar.
  • Hastalıktan bağışıklığı arttırır.
  • Bu bitkilere, toprak stresine, zararlılara ve değişen iklim koşullarına direnç verir.
  • Tohum canlılığının hızlandırılması ve arttırılması, uyanmayı ve hızlı köklenmeyi iyileştirir.
  • Bu tesisin gelişimini hızlandırır ve ürün kalitesini iyileştirir.
  • Hızlı bir şekilde hastalıklı bir bitkiyi iyileştirin.
  • Zararlı maddeler ve patojenlerden zarar gören hücreleri hızla kurtarır ve geri kazandırır.
  • Ticari üretimde üretkenliği % 30 arttırır.

Katı Solucan Gübresi ve Sıvı Solucan Gübresi Nasıl Uygulanır?



Solucan gübresinin yararlarını ve özelliklerini anlamak istiyorsak, bu başlıkları kısaca gözden geçirebiliriz. Ardından da üretime geçilmelidir.


Solucan Gübresi Üretimi

Solucan Gübresi Nasıl Yapılır

Solucan gübresi üretimi çok fazla sermaye gerektirmeyen bir iştir, daha fazla personele ihtiyaç duymaz ve kürek tutabilecek herkes eğitimden sonra yapabilir. Ülke ekonomisine ve çevre yaşamına değer katarak, aynı zamanda kimyasal gübrelerin toprağa vereceği zararı da minimize eder.

Kırmızı Kaliforniya Solucan Nedir?

Eisenia Foetida solucanları uzunlukları 60 - 130 mm arasında değişkenlik gösteren koyu renk c ve s kıvrımlı solucan türünü oluşturur. Bu solucan türünün ayakları hem daha geniş hem de daha uzundur.

Toplamda her bir solucanın sekiz adet ayakları yer alır. Ayrıca bu solucanlar kambiyal ve glandüler hücreler içeren epitelyumla kaplıdır.

Bu hücreler pürüzsüz yani şeffaf olduğundan ötürü solucanların toprakta çok rahat hareket etmesine olanak tanır. 

Kırmızı Kaliforniya Solucanı Üreme Sistemi

Hermofrodit yani eş cinsel özellikli olarak birbiriyle çiftleşir. Genellikle her haftada yani 7 günde bir yumurtalarıyla çoğalırlar. 

Solucan kozası adeta bir limonu andırır. Üstelik ilk evresinde sarı renkli olup daha sonraki haftalar kahverengi rengini alır. Kozaların her birinde yirmi adet yumurta yer almaktadır. 

İlk 6 ay içerisinde 1 gram ağırlığa erişir ve ayrıca cinsel açıdan ergin olurlar. Çiftleşme dönemi mayıs ayının başıyla başlayarak temmuz ayının sonuna kadar devam eder. 

%100 Organik Solucan Gübresi Yatırımcılığı

Günümüzde organik solucan gübresi artık, tarıma dayalı yatırımlar arasında ön planda gelmeye başladı. Bu nedenle birçok girişimci şimdiden araştırmalarına devam etmektedir. Nitekim sosyal medyada KOSGEB girişimcilik desteğiyle aldığı desteği solucan gübresiyle genişleterek büyük bir kazanca çevirenlerin sayısı da hiç de az değil. İşte bu durum dikkate alınacak olunursa her halükarda son derece yaygın olarak tercih edildiğini dikkate almamız gerekiyor.

Solucanlar genellikle her 3 ayda bir sayılarını iki katına çıkarır. 1 yıl içerisinde uzmanlara göre solucanlar tam 16 kat sayıca çoğalarak girişimcinin daha çok solucan gübresi satmasına yol açabilir. İşte bu durum dikkate alındığı zaman 1 yılda 1.600.000 net solucan gübresinin üretileceğini uzmanlar savunuyor. İşte bu da aylık net olarak 10.000 - 15.000 TL arasında değişkenlik göstermeye devam eden kazanç olarak karşımıza çıkmaktadır. Siz de tüm bu ayrıcalıklı kazanç sistemi üzerinden gerçekten de son derece iyi kazançlar elde etme olanağını bulacaksınız. Bu özelliği neticesinde değerlendirildiği zaman da son derece makul olmaya devam eden anlayışla kazancınızı gerçekten de kat kat arttırma imkanı sizi bekleyen nitelik olarak karşımıza çıkan konuyu teşkil ediyor. Bu sayede her yönüyle kazancın anında arttırılarak bu işten yüksek oranda gelir elde edilmesi mümkün kılınacaktır. 

Görüldüğü gibi bu maliyet tablosuna bağlı kalarak solucan gübresinin günümüzde en çok kazandıran yatırım fikirleri arasında gelmeye devam ettiğini kesinlikle dile getirmemiz gerekiyor. Siz de bu sıra dışı yatırım fikirlerinden hareketle en iyi olanaklarda kazancınızı tamamen iki katına anında çıkarma şansını yakalamış olacaksınız. Bu da her halükarda dikkate değer yüksek oranda maksimum kazanç sistematiği olarak kendini gösterecektir. Bu da her yönüyle tarımsal üretimin son derece önem teşkil eden nitelik olarak yer almaya devam etmesi anlamına gelir ki her açıdan sıra dışı özellik olarak kendini gösteriyor. Siz de ortada duran tüm bu özellikler neticesinde kazancınızı arttırmanın tamamen sermayesiz üstelik tamamen organik yoldan sağlanmasına katkıda bulunacaksınız.

İşte yer verilen tüm bu kriterler nezdinde değerlendirildiği zaman en iyi koşullarda tamamen avantajlı kazanç yöntemi olarak maliyeti ve sermayesi düşük olarak ne iş yapılacağına ilişkin olarak karşımıza çıkar. Bütün bu özellikleri açısından son derece kazandıran bir iş kolu olarak gerçekten de kendini göstermektedir.

Solucan Gübresi Üretiminde Gerekli Unsurlar

Tesisin karlı aşaması için ihtiyaç duyulan şey çok önemlidir. İlk adım elektrik ve su ile 4x10 m2 büyüklüğünde bir alan, 7 m2'lik bir reaktör ve üretime başlamak için bir kez satın alınacak yaklaşık 150.000 Kırmızı Kaliforniya Solucanı. Beş aylık sabrın ve sıkı çalışmanın ardından, ayda 1 ton solucan gübresi (solucan humusu) üretebilirsiniz.


Solucan Gübresi Satın Al

Solucan Gübresi Nasıl Kullanılır?

Solucan Gübresi Kullananlar

Solucan Gübresinin Bilinmesi Gereken Faydaları

Solucan Gübresinin Kimyasal Gübreden Farkı

Katı Solucan Gübresinin Faydaları

Sıvı Solucan Gübresinin Faydaları

Sıvı Solucan Gübresinin Avantajları