Kırmızı solucan, alabalıklar, yalpalayan solucanlar veya gübre solucanları dahil olmak üzere kırmızı kaliforniya solucanlarının birçok yaygın adı vardır.

Değişen kırmızı ve ten rengi desenleriyle tanınırlar. Kırmızı kaliforniya solucanı solucan gübresi üretimi için uygundur çünkü küçüktürler, hızlı bir şekilde büyük miktarlarda malzeme tüketirler, ortam değişikliklerine iyi uyum sağlarlar ve rahatsız edilmekten çekinmezler.

Latince adı Eisenia foetida olarak da bilinen kırmızı kaliforniya solucanı, organik maddeleri parçalayan çevreye özel olarak adapte olmuş bir solucan türüdür.

Kırmızı-kahverengi kırmızı-mor renge sahip olan kırmızı bataklık solucanları veya Lumbricus rubellus, bazen kırmızı kaliforniya solucanı ile gruplandırılır ve ayrıca solucan gübresi üretiminde kullanılır.

Nightcrawlers (Lumbricus terrestris) – sabahın erken saatlerinde veya yağmur duşundan sonra arka bahçenizde yüzeye çıkan solucanlardır.

Bu türler solucan gübresi üretimi için pek uygun değildir, ancak bahçe toprağınız ve arka bahçenizdeki kompost kutusu için harikadırlar.

Solucanlar Hakkında Herşey

Solucanlar Hakkında Her şey

Bir solucanın küçücük vücudu büyüleyicidir. Solucanlar nefes alır ve nemli derileri aracılığıyla ışığı hissederler, beş atan kalple vücutlarına kan pompalarlar ve taşlık adı verilen büyük bir kas kullanarak yiyecekleri öğütürler.

Solucanların akciğerleri yoktur, nemli derileriyle nefes alırlar, bu yüzden nemli bir ortama ihtiyaç duyarlar.

Solucanlar gübre üretmenin dışında harika işler çıkarıyor.

Çok miktarda organik atığı ayrıştırmanın yanı sıra, tünelleme eylemleri oksijen, nem ve besin maddelerinin ihtiyaç duyulan yerde yeraltındaki bitki köklerine ulaşmasını sağlar.

Solucanlar nasıl çoğalır

Solucan Üreme

Kırmızı kaliforniya solucanı hızla çoğalır. Vermikompost kutunuz kurulduğunda, yatakta her biri bir kibrit ucu büyüklüğünde kahverengimsi-sarı veya kahverengimsi-kırmızı, limon şeklinde nesneler fark edebilirsiniz. Bunlar solucan kozası ( Solucan yumurtasıdır ).

2-3 ay sonra genç solucanlar cinsel olarak olgunlaşır.

Olgun solucanlar, ön uçlarının yakınında bulunan klitellum adı verilen şişmiş bant tarafından tanınabilir.

Solucanlar hermafrodit (aynı anda hem erkek hem dişi) olmalarına rağmen üremek için bir eşe ihtiyaç duyarlar.

İki solucan, mukusun salgıladığı, sertleştiği ve daha sonra bir koza şeklinde solucanın ön ucundan geçtiği klitellumda zıt yönlerde birleşir.

Koza, solucanın vücudundan geçerken, sperm ve yumurtalar, kozanın içinde döllenmenin gerçekleşmesine izin verecek şekilde biriktirilir.

Yaklaşık üç hafta sonra kozadan 1-5 yavru solucan çıkacaktır.

Bebek solucanlar ince, beyaz ve bir inçten daha kısadır. Küçük ipliklere benziyorlar ve kırmızı görünecek kadar kan pigmenti üretene kadar beyaz kalacaklar.

Solucan gübresi kutunuzda bebek solucanları bulmak için katlanmış kağıtlara ve kısmen ayrışmış yiyeceklerin daha yumuşak parçalarına bakın.

Kırmızı kaliforniya solucanı hızla çoğalsa da, yasam kaplarında aşırı nüfus sorunu yaşamazsınız.

Solucanlar sadece uygun koşullar altında çoğalacak ve popülasyonlar mevcut alan ve yiyecek miktarına uyum sağlayacaktır.

Bu nedenle artan ve azalan yumurta (koza) üretim zamanlarını fark edebilir popülasyon durumunu gözlemleyebilirsiniz.

Vücutlarının yüzde 70-90'ı su olduğundan ve hızla ayrıştığından, solucanların yasam kaplarında ne zaman öldüğünü fark etmeyeceksiniz.

Kırmızı kaliforniya solucanı doğada yaklaşık bir yıl yaşayabilir, ancak euygun ortam koşulları sağlandığında dört yıla kadar yaşadıkları bilinmektedir.

Mini Ekosistem

Mini Ekosistem

Vermikompost kutunuz solucanlardan daha fazlasına ev sahipliği yapacak.

Bakteriler, mantarlar ve diğer canlı organizmalar üretim kabınızı doldurmaya başladığından, zamanla solucan gübresi sisteminiz kendi mini ekosistemi oluşturacaktır.

Bu ayrıştırıcı organizmalar sadece yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda organik atıklarınızı besin açısından zengin kompost haline getirmeye yardımcı olmaları için gereklidir.

Bakteriler, organik atıkları yumuşatan ve solucanların yemesi için hazır hale getiren bir madde salgılayarak ayrışma sürecini başlatır.





Kırmızı Kaliforniya Solucanları Nedir

Solucan Mucizesi

Solucanlar

Kırmızı Kaliforniya Solucanı Satın Al

Hangi Solucan Gübresi

Kırmızı Kaliforniya Solucanı Biyolojisi ve Karakteristiği

Kırmızı Kaliforniya Solucanı Nedir Ve Nasıl Üretilir ?

Ticari Solucan Gübresi Üretiminin Püf Noktaları

Kırmızı Kaliforniya Solucanlarını Tanıma Rehberi ( Eisenia foetida )